Ilovebalaton-obolatuszas-hu

A legjobb balatoni cukrászda nyomában: Karolina

2013. június 2. 08:34 - Magyarósi Csaba
A legjobb balatoni cukrászda nyomában: Karolina

Ha tényleg hibátlan desszertet akarsz enni, ne hagyd ki a Karolinát a nyaralás alatt, ami csak azért nem tud felnőni az elvárásokhoz, mert nem angyalszárnyakon hozzák ki az édességet.

A balatonfüredi Karolina annyira legendás hely, hogy szinte esélye sincs megfelelni az elvárásoknak. Olyan, mint az Eiffel-torony, amiről a japán turisták annyit álmodoznak egész életükben, hogy amikor meglátják, depresszióba esnek (Párizs szindróma). Mert rájönnek, hogy az is csak egy torony, ami nem váltja meg őket, nem lesz tőle orgazmusuk, nem lesznek milliomos gyárigazgatók, ott állnak a hatalmas vasrúd előtt, és évente kábé húszan bele is betegednek a látványba.

A Karolinával hasonló a helyzet: rengeteg barátomtól hallottam már, hogy ennél jobb hely nincs. Néhányan közülük Győrből járnak le Balatonfüredre csak azért, hogy igyanak a saját pörkölésű kávéból, egyenek a házi sütikből, ami főleg úgy nagy szám, mert a két település közt kábé másfél órányi utazás van. Elég meredek ennyit várni egy kávéra, akármilyen jó.

És amikor életedben először eljutsz a Karolinába, rájössz, hogy nem egy barokk palota tükörtermében van a kávézó, hanem egy lakópark aljában. Hogy szó sincs bálteremről, nincsen odabent természetes szivárvány, a felszolgálók nem angyalszárnyakon lebegnek hozzád, és nincs egy falra akasztott Nap, amiből tölthetsz egy kis fényt a kulacsodba a sötét téli napokra.

Mázli, hogy a kínálat és a kiszolgálás tényleg nagyon jó, így miután visszazuhansz a földre, elég gyorsan elkezdesz újra levitálni.

Mert a figyelmesség folyton érezhető. Belépés után egyből odajön hozzád valaki megkérdezni, hogy mit kívánnál. Elég csak felnézned, mindig kiszolgál valaki. Néha csak odajönnek hozzád, ajánlani valami házi finomságot. És ha rákérdezel a kávéra, a saját márkás borokra, egyből sorolják a tudnivalókat. Ennek talán köze van ahhoz is, hogy a tulajdonosok közül szinte mindig a kávézóban van valaki, ami általában remek hatással van a munkamorálra.

Sokad ad a hangulathoz a háttérsztori is: Karolina a tulajdonosok imádott nagymamája volt, az ő emlékére építették a kávézót, az ő receptjei alapján készítik a sütiket, italokat, Karolina ott van mindenben. És azok alapján, amit kóstoltunk, a nagyi elég jól nyomta a sütögetést.

Kóstoltuk a házi baracklekváros rácsos linzert:

És a túrótortát:

Ezek 6-700 forintba kerülnek, de megéri fizetni értük, mert csodálatosak. Jó a tészta, nem tolakodóan, hanem pattogósan puha, hibátlan a sütés, egyik sem túl száraz vagy nyers, a lekvárok, töltelékek meg csodálatosak: így néz ki egy rendes desszert, ami a világon bárhol megállja a helyét.

A saját borok engem kevésbé kavartak fel, de a házi pörkölésű kávék megint nagyon jók, főleg, hogy reggel élőben nézheted végig a folyamatot:

 

Aztán kiülhetsz a székekre, és a Balatonban gyönyörködve indíthatod a napodat.

Szóval a Karolina tényleg remek hely, amit kár lenne kihagynod, ha Balatonfüreden jársz.

Karolina Kávéház
Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 4.
Ny: 08:00-01:00
Telefon: 003687583098

Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

2016. augusztus 11. 15:00 - I love Balaton
Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

Az időjárás ismét közbeszólt


I love Balaton Öbölátúszás – Már csak 300 úszó tud nevezni

Vasárnap kipipálhatsz egy újabb kihívást, ha időben nevezel!


I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

2016. augusztus 9. 09:06 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

Most vasárnap egyelőre úgy tűnik, lesz verseny!


I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

2016. augusztus 5. 11:30 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

Új időpont – Augusztus 14., vasárnap


A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

2016. augusztus 4. 13:50 - I love Balaton
A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

A 800 és 1500 méteres távokra betelt a nevezés.


800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

2016. augusztus 4. 10:52 - I love Balaton
800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

3800 méteren is korlátozott számban lehet nevezni.


Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

2016. augusztus 4. 07:50 - I love Balaton
Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

Hogy mivel? Kattints a részletekért.