Ilovebalaton-obolatuszas-hu

A legjobb hely a balatoni borok kóstolására: Kredenc

2013. június 4. 08:43 - Magyarósi Csaba
A legjobb hely a balatoni borok kóstolására: Kredenc

Ha nem kedvelted a balatoni borokat, itt majd megkedveled őket: a balatonfüredi borbárban a legjobb környezetben ihatod végig a legjobb helyi italokat. Kötelező program 18-tól felfelé.

A Kredenc a menő budapesti borbárok és a személyes vidéki borospincék közös halmazában található. Ebben az a szenzációs, hogy a Kredencen kívül szerintem nincs itt senki: a füredi borbisztró saját kategóriájának egyetlen képviselője, és mint ilyen, kötelező program mindenkinek, aki Balatonfüred közelében jár.

A berendezés otthonos, tele van olyan apróságokkal, bornyitókkal, könyvekkel, mikroszkópokkal, amikről el tudom képzelni, hogy a tulajdonos, Dobai András hozta őket otthonról. A bútorokat ide készítették, az öreg székek és a hímzett terítők sokat adnak a hangulathoz, a falra krétával írták fel a napi kínálatot, és András kedélyesen elbeszélget mindenkivel.

Márpedig ez kihívás: amikor péntek este benéztünk a borbárba, még nem volt ott senki, de fél óra alatt úgy feltelt a hely, hogy nem maradt már egyetlen szabad szék se. És a vendégkör változatos: voltak budapesti és vidéki párok, egy külföldi csapat, a helyi erők is képviselték magukat egy magában iszogató szomorkás fickóval, és András barátai is kaptak egy asztalt a Kredenc közepén. A kiszolgálás viszont telt ház mellett is folyamatos volt, és megállás nélkül pörögtek a balatoni borok az asztalunkon, kiegészítve a borkorcsolyának nevezett, friss és finom sajtos, szalonnás, salátás, ajváros tállal, aminél jobbat tényleg nem hozhattak volna az alkoholok mellé.

András egyébként hisz a balatoni borokban, amik nem különösebben megbecsültek országos szinten. De Füreden mégis mit innál, valami villányit? A Kredencben kockázatok nélkül végigkóstolhatod a térség legjobb italait, egyrészt mert segítenek megtalálni a hangulatodhoz legjobban passzoló pincét és fajtát, másrészt mert elfogadhatók az árak: a bor decije 5-600 forintba kerül, de itt minőségi palackokról beszélünk, szóval kábé kétszer annyit fizetünk értük, mintha magunknak vennénk őket a Tescóban. Más kérdés, hogy többségüket nem is tudod ott megvásárolni.

A Kredencben viszont van elviteles ár is, ha megtetszik valamelyik bor, körülbelül 40 százalékos árkedvezménnyel viheted haza, hogy otthon folytasd, amit a Kredencben elkezdtél.

De amíg Füreden vagy, ne a szállodában igyál, vagy a parton, mert a Kredencnek tényleg remek a hangulata, egyszerre szerethetően vidéki és nagyvárosiasan profi, egyszerre személyes és alapos, és akkor se bánt senki, ha egy pohár borral ücsörögsz egész este.

Kredenc
8230 Balatonfüred, Blaha Lujza u. 7.
V-Cs: 9:00-19:00
P-Sz: 9:00-22:00
Tel: 0036205189960

Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

2016. augusztus 11. 15:00 - I love Balaton
Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

Az időjárás ismét közbeszólt


I love Balaton Öbölátúszás – Már csak 300 úszó tud nevezni

Vasárnap kipipálhatsz egy újabb kihívást, ha időben nevezel!


I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

2016. augusztus 9. 09:06 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

Most vasárnap egyelőre úgy tűnik, lesz verseny!


I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

2016. augusztus 5. 11:30 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

Új időpont – Augusztus 14., vasárnap


A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

2016. augusztus 4. 13:50 - I love Balaton
A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

A 800 és 1500 méteres távokra betelt a nevezés.


800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

2016. augusztus 4. 10:52 - I love Balaton
800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

3800 méteren is korlátozott számban lehet nevezni.


Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

2016. augusztus 4. 07:50 - I love Balaton
Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

Hogy mivel? Kattints a részletekért.