Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

1061

Múlt héten és ezen a héten is reménykedve vártuk a hétvégét. Hét elején mindkét alkalommal úgy tűnt, hogy vasárnapra jó idő lesz.

Sajnos, ahogy múlt héten így ezen a héten is megismételte magát az időjárás és a hét második felére olyan előrejelzéseket kaptunk, amely nem alkalmas a verseny megrendezésére. Múlt héten a szél volt nagyobb a megengedettnél, ezen a héten pedig a vízhőfoka nem lesz alkalmas a verseny megrendezésére.

A ma reggeli, hivatalos siófoki mérés szerint 20,3 fokos a víz, a mai időjárás alapján ez még tovább fog hűlni.

Az Öbölátúszás útvonalán féltávnál, az általunk mért adat vízfelszínen 19,5 fok. Összehasonlításként az uszoda vízének hőmérséklete 25-27 fok.

Vasárnap gyönyörű napos idő lesz, délutánra 24 fok várható. De előtte, a most következő napokban az éjszakák hűvősek lesznek 13-16 fokosak, pénteken a várható legmagasabb hőmérséklet is csak 20 fok, szombaton 21 fok.

Ha ez nem lenne elég, mindezt tetőzi, hogy a felhőtakaró 60% feletti, így a nap sugarai nem nagyon tudnak áthatolni a felhőkön, így nagy valószínűséggel a víz hőmérsékletében felmelegedés nem várható jelentősen.

23 fokos vízhőmérséklet alatt nincs úszás

  • Valószínűleg, a hideg Balaton vízben nagyon sokan görcsölnének be, mivel például, akik mellben úsznak 2-3 órát is a vízben töltenek, így ők nem melegednek ki az úszástól, hanem fáznak a hideg vízben.
  • A szívroham kockázata is nagyobb.
  • Nevezőink között 427 fő 16 éven aluli versenyzőnk van, akiket nem engedhetnék elindulni
  • Ha sokan feladják a versenyt, (ami alacsony vízhőmérséklet esetén várható) a Vízirendészet bármikor megszűntetheti a versenyt, így akár olyanok is lehetnek, akik el sem rajtoltak, de olyanokat is kimentenek a vízből, akiknek például már csak 200 méter lenne hátra

Nevezési díjak visszautalása

Az I love Balaton Öbölátúszásra az augusztus 14-i dátum volt az utolsó időpontunk. Azaz, nagyon szomorú ez nekünk, mivel nagyon készültünk a versenyre, de idén nem tudjuk megrendezni az Öbölátúszást.

Mindenkinek, aki előre nevezett nagyon köszönjük! A nevezési díjakat jövő héten kedden, azaz augusztus 16-án kezdjük el visszautalni kézi feldolgozással. Így napi 200 versenyző visszafizetését tudjuk teljesíteni. Ez a folyamat nagyjából 8 munkanapnyi időt vesz igénybe.

A fentiek miatt arra kérünk Benneteket, hogy ne akkor jelezzétek, hogy nem kaptátok vissza a nevezési díjat, ha az ismerősőtök már megkapta, hanem akkor ha augusztus 31-ig nem érkezett meg hozzátok. Ebben az esetben kérünk, hogy az obol@ilovebalaton.hu e-mail címre írjatok és egyedileg utánanézünk minden versenyző díjának szeptember 16-ig.

Kizárólag abban az esetben nem érkezhet meg a nevezési díj (vagy nem a teljes összeg), ha a banki adatokat rosszul adtad meg, vagy távot módosítottál, esetleg az I love Balaton 2x-ről neveztél át.


Az I love Balaton Öbölátúszás helyett szívből ajánljuk:

Aki nem szeretne lemondani a hétvégi úszásról! A Budapest Sport Iroda vasárnap megrendezi a Velencei tó úszást, a hidegebb időjárás miatt az eredetihez képest kisebb 1500m-es körön úszhattok a part mellett, ami egy átúszáshoz képest könnyebben megszakítható, a hideg vízben biztonságosabb, illetve körönként újrakezdhető. A Velencei tó gyorsabban is melegszik adott esetben, így szívből ajánljuk a versenyt.

balaton atuszas

Kellemes hétvégét és csodás nyarat kívánunk Nektek!

Jövőre találkozunk!