Ilovebalaton-obolatuszas-hu

Itt egyszer talán vízbe csúszás is lesz - Kalandsziget, Tihany

2013. július 10. 08:17 - Koncz Dávid
Itt egyszer talán vízbe csúszás is lesz - Kalandsziget, Tihany

A tihanyi Kalandsziget annyira közel van a Balatonhoz, hogy csak pár lépést kell tenned, ha a strandolást megunva inkább köteleken csúszkálnál. A pályák jók, izzasztók, a szenzáció még készül.

A tihanyi Kalandsziget mellett valószínűleg már jó párszor elautóztál, mert a 71-esről lefordulva teljesen elvarázsolt a látvány. Tudod, ez az a szakasz, ahol nem kell amiatt aggódnod, hogy átléped az 50-es tempót, annyira letaglóz, amit látsz, hogy még lassabban is mész. A Kalandszigetet éppen azért nem veszed észre, mert a víz felé bámulsz, és nem az erdőt lesed.

A főútról lekanyarodva körülbelül fél kilométert kell megtenned a parkig, pont a Gödrös szabad strandtól egy kőhajitásnyira van az egész. Arra figyelj, hogy a park előtt sajnos fizetni kell a parkolásért, óránként kétszáz forintért, de ez nem a Kalandsziget heppje, a strand miatt az önkormányzat helyezte ki az automatákat.


Cserébe megteheted, hogy bemész a parkba, körbenézel, sétálsz egyet, ez ugyanis tök ingyen van. Belépőt csak akkor szednek, ha valóban használod is a pályákat, és mivel ehhez felszerelést is kell húznod, nyilván tudni fogják, hogy mire készülsz.

Jó, hogy hasonló kalandparkokból egyre több van a Balaton mellett, mert amellett, hogy remek szórakozást biztosítanak, még át is mozgatnak. A Kalandszigetet főleg azért érdemes választanod, mert 1. tényleg nagyon közel van a víz, 2. ha nagyon bátor vagy, egy közel száz méter hosszú kötélpályán is lecsúszhatsz (gyáva voltam, kihagytam, csak felmásztam az induló állomásra), és 3. mert itt még az építésnél is a környezet lehető legkisebb mértékű megbolygatása volt a cél.


Rögtön a bejárat melletti kis tóról például biztosan nem gondolnád, hogy egy hatalmas sitthalom volt a helyén. Szépen kitakarították a gödröt, és ugyan most a talajvíz tartja életben, hamarosan még tovább csinosítják, és a feltöltéséről (mármint vízzel) is gondoskodnak.

A pályák rendben vannak, még az egyszerűnek tűnő részek is képesek megizzasztani. Igazi vagány, persze, akkor leszel, ha az idénre tervezett fejlámpás kalandot is megcsinálod. Száz méteres csúszás a semmi felett, sötétben, inkluzíve. A Balaton abszolút közelsége miatt szinte adja magát, hogy olyan kötélpálya is legyen, amellyel egyből a Balatonba csúszhatsz, nos ilyen még nincs, de tervezés alatt. Sok engedély kell egy ilyenhez, a tulajdonosok viszont nagyon elszántak, és az ugyan biztos, hogy az idén már nem lesz ebből semmi, jövőre viszont talán igen.


Meglátjuk. A parkot enélkül is szeretni fogod, de szúnyogriasztóval készülj, döbbenetesen sok vérszívó bujkál a fák között. Viheted a gyerekeket is, a kicsiknek már hároméves kortól vannak pályák. És trambulin is.

Kalandsziget Tihany
Tihany, Lepke sor, a Gödrös szabad strandnál
Tel: 06303515917
Nyitva: 10-18
Jegyár: 1500-2700 Ft/másfél óra

Csatlakozz az I love Balaton 415 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményekről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

2016. augusztus 11. 15:00 - I love Balaton
Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

Az időjárás ismét közbeszólt


I love Balaton Öbölátúszás – Már csak 300 úszó tud nevezni

Vasárnap kipipálhatsz egy újabb kihívást, ha időben nevezel!


I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

2016. augusztus 9. 09:06 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

Most vasárnap egyelőre úgy tűnik, lesz verseny!


I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

2016. augusztus 5. 11:30 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

Új időpont – Augusztus 14., vasárnap


A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

2016. augusztus 4. 13:50 - I love Balaton
A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

A 800 és 1500 méteres távokra betelt a nevezés.


800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

2016. augusztus 4. 10:52 - I love Balaton
800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

3800 méteren is korlátozott számban lehet nevezni.


Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

2016. augusztus 4. 07:50 - I love Balaton
Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

Hogy mivel? Kattints a részletekért.