Ilovebalaton-obolatuszas-hu

A legjobb balatoni strand nyomában: Kisfaludy, Balatonfüred

2013. június 18. 08:40 - Koncz Dávid
A legjobb balatoni strand nyomában: Kisfaludy, Balatonfüred

Ha csendre és nyugalomra vágysz a balatonfüredi pezsgésben, a Kisfaludy a Te strandod. Pelenkázó, biciklitároló, ingyen wifi - van minden, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz kell. Még minicsúszda is.

Balatonfüred balatoni léptékkel mérve nagyváros, szóval teljesen természetes, hogy két nagystrandja is van. A Kisfaludy és az Esterházy karaktere teljesen különbözik, hogy olyan környezetben pihenhess, amilyen a Te egyéniségedhez illik. Sorozatunkban először a Kisfaludyt mutatjuk be.

Ha kocsival érkezel, a Germering utcánál kell lekanyarodnod a part felé, és ha ezen végigmész, gyakorlatilag nekihajtasz a hátsó bejáratnak. Elvileg a kerítés mellett is megállhatsz, a füves placcon legalábbis állandóan halomban állnak az autók, de inkább kanyarodj le pár méterrel az utca vége előtt jobbra, ott egy hatalmas ingyenes parkolót találsz.


Amikor teljes gőzzel pörög a szezon, viszonylag hamar megtelik a parkoló, de a Munkácsy Mihály utcáról jobbra-balra fordulva találhatsz még helyeket. A helyi járatok közül a 30-as, 31-es, 32-es és 40-es is megáll a strandnál, de vonattal is érkezhetsz, ebben az esetben Balatonarács állomáson kell leszállnod, és lesétálnod a Deák Ferenc utcán. A főbejáratnál zárt, fedett tárolóba teheted le a bringád, ugyanitt pelenkázót is találsz.

A két füredi strand közül a Kisfaludy inkább a családosokra fókuszál. Hatalmas felületű, gondozott gyep fogad, sok fával és rengeteg játéklehetőséggel. Az idei szezonra készülve sokmillió forintot költöttek a strandra, új homokos lidót alakítottak ki a keleti részen, a gyerekek odalesznek érte. Ingyenes, faszerkezetű kabinokban öltözhetsz át, és ha olyan peched van, hogy strandolás közben dolgoznod kell, ingyen wifit is találsz. Közvetlenül a víz mellett 0,3 megabites sebességet mértünk, ez nem sok, de a semminél pont 0,3 megabittel több.


A strandon inkább füvön, mint kövezett ösvényeken mászkálhatsz, erős a természetközeli hangulat. Kuriózum, hogy egy befolyó is keresztezi a strandot, ízlés kérdése, hogy ezt gusztusosnak vagy kevésbé vonzónak tartod. Az tény, hogy ízlésesen beleolvasztották a strand képébe, és ne aggódj, itt aztán biztosan nem szennyvíz folydogál. Van egy wellness-szerű minicsúszda is, ez még nem működött, amikor ott jártunk, de erre (a június 22-i) hétvégére beizzítják.

Érezni, hogy a felújítás jegyében a partközeli szakaszt feltöltötték homokkal, de viszonylag hamar iszapot kezdesz taposni az átlagosnál valamivel gyorsabban mélyülő vízben. De nincs ezzel gond, mert legalább jókat tudsz úszni, a pacsáláshoz meg ott a két homokos fürdős rész. Amikor a kölykök nem itt építenek várat, a két játszótér között fognak rohangálni. A feszültséget strandfocipályán is levezetheted.


A gasztronómiai vonal erős közepes a Kisfaludyn, de persze megkapsz mindent, amire egy strandon szükséged lehet. Ha csak iszogatnál, ajánljuk a Beach Caffét, közvetlenül a part mellett, nagyon hangulatos. A belépő 640 forint, de csak most péntekig (június 21.), szombattól - a főszezonra készülve - emelés jön. Ahhoz képest, hogy a hétvége mindjárt itt van, még senki nem tudja, mennyibe fognak kerülni a jegyek, pedig a nagy nyomozásban még az üzemeltető Probio Zrt.-t is felhívtuk. Ott annyit mondtak, hogy még nincs döntés a tarifákról - jó kérdés, hogy akkor vajon mikor lesz? Mindenesetre pár százalékos pluszra készüljetek, a felnőtt belépő árát lőjétek be fejben kb. 700, a gyerekjegyét 450 forintra. Aztán legfeljebb nem annyi lesz.

Ha pihenni, és nem nyüzsögni mész egy strandra, szeretni fogod a Kisfaludyt. Ha nagyobb pörgésre vágysz, válaszd inkább a szomszédos Esterházyt, amelyről még ezen a héten olvashatod a beszámolót - szóval gyere vissza minden nap!

Kisfaludy strand
Balatonfüred, Aranyhíd sétány
Tel: 06 87 342 916
Nyitva: 8.00-18.00

Árak:
felnőtt belépő 640 Ft, gyerek 400 Ft, 16 óra után 320/260 forint (június 21-ig)
Sör 0,5 l: 450-600 Ft
Lángos: 400-600 Ft
Palacsinta: 140-180 Ft

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményekről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

2016. augusztus 11. 15:00 - I love Balaton
Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

Az időjárás ismét közbeszólt


I love Balaton Öbölátúszás – Már csak 300 úszó tud nevezni

Vasárnap kipipálhatsz egy újabb kihívást, ha időben nevezel!


I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

2016. augusztus 9. 09:06 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

Most vasárnap egyelőre úgy tűnik, lesz verseny!


I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

2016. augusztus 5. 11:30 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

Új időpont – Augusztus 14., vasárnap


A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

2016. augusztus 4. 13:50 - I love Balaton
A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

A 800 és 1500 méteres távokra betelt a nevezés.


800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

2016. augusztus 4. 10:52 - I love Balaton
800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

3800 méteren is korlátozott számban lehet nevezni.


Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

2016. augusztus 4. 07:50 - I love Balaton
Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

Hogy mivel? Kattints a részletekért.