James Gunn felélesztheti a Marvel filmeket és megtarthatja Snyderverse örökölt színészeit

687

Jelenleg mindannyian James Gunn és Peter Safran terveit várjuk a DC Univerzummal kapcsolatban. Az új Marvel filmek társ-vezérigazgatóiként rajtuk múlik, hogy beharangozzák a DC Comics karaktereinek új korszakát élőszereplős Warner Bros. Discoveryben. A 2022 novemberében csatlakozott páros várhatóan bármelyik nap bemutatja tervét az élőszereplős filmek közös DC univerzumára. Mindezek során néhány rajongó-kedvenc színészről már bebizonyosodott, hogy nem szerepelnek Gunn DCU-val kapcsolatos tervei között. Ilyen például Henry Cavill Supermanje és a Szikla Fekete Ádámja. Van azonban egy nagyon egyszerű módja annak, hogy James Gunn létrehozzon egy DC Studios multiverzum történetet. Gunn, Safran és a rajongók is megehetik a tortájukat, és azt is megehetik. Itt van, hogyan.

A multiverzumok és hatásuk megértése

Először is, a filmstúdiók évtizedek óta elzárkóztak a multiverzum gondolatától. Még akkor is , ha a DC Comics és a Marvel Comics évtizedek óta voltak crossover eseményei, amelyekben valamilyen multiverzum szerepel. A DC Comics válságtörténeteitől (mindegyik) a Marvel Comics Ultimates sorozatáig minden a Multiverzumról szólt. Akkor miért nem dolgozhattak élőszereplős formában?



Nos, a félelem mindig is az volt, hogy az általános mozilátogató közönség nem fogja elfogadni a többféle valóság gondolatát, és a népszerű karakterek különféle változatait, amelyeket szeretnek. Egy 2,5 órás mozifilm elég szűk volt ahhoz, hogy bemutasson 1 főszereplőt szuperképességekkel, történetüket, hátterüket, fejlődésüket és ívüket egy adott filmben. Ha ezután ugyanabban a filmben ugyanazt a karaktert többszörösen bevezetnék, az „túl zavaró” lenne. A Multiverse történeteket tartalmazó filmek azonban a Marvel mozi-univerzum előtt is léteztek.

Egyéb Multiverse filmek

A rajongók kedvence, Jet Li, karrierje csúcsán, a 2000-es évek elején elkészítette az Egyetlen című filmet. Az ötlet az volt, hogy egy gazember, akit Jet li alakít, hogyan utazott át a multiverzumban, megölve önmaga változatait, hogy azok energiája áramoljon belé, megerősítve őt. Egészen addig, amíg rá nem bukkant önmaga egyik verziójára (szintén Li-re), aki megállítaná.



A közelmúltban minden idők egyik legnagyobb Pókember-filmje egy olyan történetet látott, amely mélyen a multiverzum koncepciójában gyökerezik. A Spider-Man: Into The Spider-Verse arról szólt, hogy a különböző multiverzumokból származó Pókemberek összefognak, hogy megküzdjenek egy közös fenyegetés ellen. A film Oscar-díjat kapott, és a következő években két folytatást is láthatunk majd.



Vágva a mai napra, és az Everything Everywhere All At Once az év egyik legmenőbb és legmeglepőbb slágere. A történet egy szelíd ázsiai nőről szól, akinek unalmas élete van, megtalálja a bátorságot a harchoz, és olyan készségeket használ, amelyeket önmaga minden más változatától, minden más valóságtól kölcsönzött. Nyilvánvaló tehát, hogy a közönséget nem zavarják meg a multiverzum történetek. És a DC Studio multiverzum így tudja kihasználni ezt.

A DC Studios Multiverse gyors módosítást igényel

Jelenleg 4 olyan filmet mutatnak be, amelyek még mindig a DCEU részei, és nem részei a Peter Safran és James Gunn által újonnan létrehozott DC Studiosnak. Hülyeség a vita arról, hogy a közönségnek meg kell-e néznie ezeket a filmeket, ha nem kapcsolódnak a már megszűnt DCEU-hoz. Persze kellene, mert lehet, hogy jó filmek, még ha nem is kötnek össze.



De a film, amely a legjobban érdekel, és ami segíthet egy DC Studios multiverzum létrehozásában, az a The Flash. Tekintettel arra, hogy a The Flash története úgy hangzik, mintha a Flashpoint Paradox sztori egy változata lenne, ez a tökéletes film egy multiverzum történet elindításához a DC-ben. És nagyon könnyű lenne megtenni.

Hogyan tudja a DC Studios kihasználni a jelenlegi Multiverse őrületet?

Ha az újraforgatások szóba sem jöhetnek, mivel a filmet már lezárták, van egy másik lehetőség. Feltételezem, hogy valamikor Barry Allen Flash szerepében (Ezra Miller) megnyit egy portált a Speed ​​Force felé, ahogy Zack Snyder Justice League-jének végén tette . A Speed ​​Force portál során a film könnyen felteheti, hogy ez a belépési pont más valóságokhoz és univerzumokhoz. Hasonlóan ahhoz, ahogy a The CW Flash sorozatában ugyanazt ábrázolták. Így adhatták nekünk a DC Studios Multiverse-t.



Amikor megnyílik a Speed ​​Force portál, szinte egy pörgős tekercsként jelenítheti meg az összes létező DC-film felvételeit, amelyek a DC Comics karakterein alapulnak. A Snyderverse filmek, Henry Cavill mint Superman, Harley Quinn és a ragadozó madarak, Phoenix Joker és Pattinson Batman. Még régebbi felvételek George Reeves Supermanjéről, Keaton Batmanjéről és még sok másról. A Speed ​​Force portálon való megjelenítésük azt jelentené, vagy kifejezetten kijelenthetné, hogy ezek a történetek mind különböző más valóságokból származnak, ahol az általunk ismert karakterek változatai léteznek. Ezzel hivatalosan az összes többi franchise-t, a DC Studios-on belül kánonként, de különálló valóságként.

A DC Studios multiverzum megközelítésének előnyei

Így a Flash-film eseményei után, függetlenül attól, hogy a Flash iterációja az új DC Studiosban végződik-e vagy sem, a film minden előtti és utáni verziót kánonmá tesz, mint egy újabb valóság a DC Studios multiverzumában. Tehát ha James Gunn újraindítja a DCEU-t, akkor Gunn és Safran egy teljesen új univerzumot hoz létre új szereplőkkel, akik az ikonikus karaktereket alakítják.



Bár ugyanakkor bármi, ami korábban volt, továbbra is létezhet egy másik valóságként, lehetővé téve, hogy más alkotók vagy történetmesélők újra meglátogassák őket valahol a sor végén. Ugyanazokkal a szereplőkkel. Tehát ha 10 éve az új DCU-ban egy multiverzum sztorit akarnak csinálni, ahogy a Marvel Studios most a Dr. Strange Madness In The Multiverse vagy a Loki sorozattal, akkor erre teljesen megvan a lehetőségük.

Ugyanazok a színészek már eljátszották maguknak különböző verzióit

Képzeld el , Henry Cavill egy sokkal idősebb Supermant ad vissza a Kingdom Come történetében évek múlva a DCU-ban. Hasonlóan ahhoz, ahogy Brandon Routh újabb falatot kapott az almába Supermanként a 2006-os Superman Returns-ből, a CW Arrow-vers crossoverben. Azt is, hogyan alakította John Wesley Shipp Barry Allent az első élőszereplős Flash-ben 1990-ben, de aztán visszatért Golden Age Flash-ként, Jay Garrick egy másik valóságban a CW Flash sorozatban. Nos, még Ezra Miller Flash-je is a DCEU-tól keresztezte a The CW Flash-jét, Grant Gustint. Tehát nem példa nélküli, még más DC élőszereplős franchise-okon belül sem.



És ha akarnak, más alkotók akár folytatásokat vagy új történeteket is készíthetnek a DCEU egykori karaktereivel és színészeivel, mivel ők egy saját univerzumban léteznének, leválasztva a fő DCU-tól. Hasonlóan ahhoz, ahogy Matt Reeves Batman-univerzuma és Todd Phillips Joker-filmjei egymás mellett fognak létezni, de függetlenek egymástól, és minden más DCU-történettől. Ez a világ legjobbja!