Ilovebalaton-obolatuszas-hu

A legjobb balatoni lángos nyomában: Tihanyi gomba

2013. június 7. 07:32 - Magyarósi Csaba
A legjobb balatoni lángos nyomában: Tihanyi gomba

Nehéz volt megtalálni, de megérte: ilyen jó lángos kevés akad a Balaton körül. A tészta, a fokhagyma, a sajt, a tejföl és a sütés is hibátlan.

El sem tudjátok képzelni, mekkora áldozatokat vállalunk értetek. Akik csak a Facebookon publikált fotók alapján ítélik meg a munkánkat, azt hihetik, hogy mi éjjel-nappal csak koktélokat szürcsölgetünk a jachtjaink fedélzetén, pedig megfeszített munka feltérképezni a legjobb helyeket. Itt van például ez a tihanyi lángosos. A következő információk álltak a rendelkezésünkre

- jó
- a "gombában" van
- a révkikötőben van
- az öreg kikötőben van

Az viszonylag hamar kiderült, hogy az utóbbi kettő kizárja egymást. Először a révkikötőben próbálkoztunk, de ott nem volt semmi gombaszerű, sőt, lángos sem volt, csak egy bezárt sütöde, ahová még nem érkezett meg a szezon. Aztán némi útmutatás után Füred felé indultunk tovább, de a következő kikötőben sem találtunk semmi érdekeset. A dolgozók csak vonogatták a vállukat: sosem hallottak még a "gombáról". Aztán még egy kicsit utaztunk a part mentén, de amikor jobb kéz felől megláttuk a gombát, meg az öreg kikötőt, már nem volt hol lekanyarodni, vissza kellett fordulni, átcsalinkázni a főút alatt, hogy nektek már ne kelljen ennyit szívni. Tessék, itt van, ide kell menni (zöld nyíl):


View Larger Map 

Kell. Mert jó. Amikor megkóstoltuk a széplaki lángost, azt hittük, már soha nem találkozunk hasonlóan jóval, de el kell ismerni, hogy egy a tihanyi is ütős egy darab. És hatalmas: ott van mellette a méretarány kedvéért a szemüvegem, ami egy tök sztenderd darab, ennyiből szerintem látszik, hogy milyen óriással van dolgunk.

A tészta íze remek, simán versenyben van a széplakival, és a széleinél még megvan ugyanaz a játékos kettősség is, ami a ropogós külsőből és a puha belsőből ered. A lángos közepe felé tartva aztán elvékonyodik és kicsit szárazabbá válik a tészta, de körülbelül ez az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni ellene. Egyébként jól sütötték, az olaj nem volt száraz, került elég sajt meg tejföl is a lángosra, mondjuk utóbbiból elfért volna több is a malomkeréknyi lángoson. Persze akkor csődbe menne a hely, mert 550 forintból ennél többet nem lehet kihozni.

A Gombás lángossütő tehát tök jogosan került bele a toplistánkba, ha Tihanyban jársz, megéri a tízperces kitéről a belvárosból, mert tényleg nagyon jó.

Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

2016. augusztus 11. 15:00 - I love Balaton
Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

Az időjárás ismét közbeszólt


I love Balaton Öbölátúszás – Már csak 300 úszó tud nevezni

Vasárnap kipipálhatsz egy újabb kihívást, ha időben nevezel!


I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

2016. augusztus 9. 09:06 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

Most vasárnap egyelőre úgy tűnik, lesz verseny!


I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

2016. augusztus 5. 11:30 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

Új időpont – Augusztus 14., vasárnap


A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

2016. augusztus 4. 13:50 - I love Balaton
A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

A 800 és 1500 méteres távokra betelt a nevezés.


800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

2016. augusztus 4. 10:52 - I love Balaton
800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

3800 méteren is korlátozott számban lehet nevezni.


Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

2016. augusztus 4. 07:50 - I love Balaton
Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

Hogy mivel? Kattints a részletekért.