Smink a strandon? Nem lehetetlen, de erre ügyelj!

474

Ki mondta, hogy a strandon nem tündökölhetsz kedvenc sminkedben?
Persze ez azért igényel némi körültekintést, kiváltképp, ha nem szeretnéd, hogy az elmosódott pandamaci-szerű smink szinte beleégjen a bőrödbe, ami nem csak esztltikailag jelenthet problémát. 

Na de nem kell megijedned, ha az alábbi javaslatokat betartod, anélkül viselheted kedvenc sminkedet a strandon is, hogy attól kellene tartanod, a fürdőzés végére inkább nézel majd ki viccesen, mint elbűvölően. 

Tehát… 

Ezekre ügyelj, ha sminkben strandolnál:

  1. Arcod bőrét mindig készítsd fel megfelelően a napozásra. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha sminket fogsz viselni, gondoskodj róla, hogy mielőtt napra mennél, alaposan tisztítsd meg a bőröd, majd mindenképp kenj rá fényvédőt.
  2. Ha műszempillát viselsz, se a zsíros-olajos krémek, se a naptej ne érje közetlenül a szempilláidat. A legtöbb műszempilla webáruház forgalmaz vízálló ragasztóval, vagy akár mágneses technolgiával rögzíthető pillákat is. Ezek vízállóságát érdemes otthon teszteni, mielőtt a nagyközönség előtt szerepelnél velük. Műszempilla viselése esetén továbbá fontos lehet, hogy a szempilla felragasztása után ne érje azt rögtön víz, általában 12-24 órát szoktak javasolni a szempillák felhelyezése után, amit érdemes kivárni, mielőtt nedvesség érné a pillákat.
  3. Ha sminkben érzed magad a legkényelmesebben, akár a sminktetoválásokon is érdemes lehet elgondolkodnod. A legtöbb vízállóként feltűntetett smink ugyanis némileg azért elmosódhat a víz és izzadás hatására.
  4. A strandon töltött nap után, ha volt rajtad smink, ha nem, szintén nagyon fontos, hogy gondoskodj a megfelelő arctisztításról.