Ilovebalaton-obolatuszas-hu

A legjobb ebéd a farmról: Malackrumpli

2014. augusztus 21. 11:00 - kriszta
A legjobb ebéd a farmról: Malackrumpli

Kipróbálnád a mangalicaszívet és bárányburgert? Fontos, hogy honnan és milyen minőségi alapanyagokból készül az étel? Ha a válaszod igen ezekre a kérdésekre, irány a Malackrumpli.

Tavaly már megírtuk a Malackrumpli bisztró és az alapanyagokat biztosító balatonhenyei biofarm sikerekkel és buktatókkal teli történetét. Kíváncsiak voltunk, mi a helyzet az idén a mangalicákkal és a mintegy 120 fajta zöldséggel, ami miatt Járosi Tamás és felesége, Lívia fővárosi karrierjüket cserélték hajnali 4 órás kelésre.

Mk3

Az étterem az idén egy szakmai befektetővel is gazdagodott, és a tavaly félbemaradt beruházások is megvalósultak. Mert az, hogy „gerillák vagyunk”, és a semmiből próbálunk meg csinálni valamit, az csak egy évig működik, mondja Tamás. Megújult a belső tér és a kert is, a konyhát pedig Vidák Zoltán viszi, aki korábban elég menő helyeken, a budai várban található Alabárdos étteremben és Etyeken, a Rókusfalvy Fogadóban főzött.

Mk1

De térjünk rá a menüre. Hideg meggylevessel kezdünk, ami tejfölhabbal készül (mi nem kértünk rá). Ez lehet, hogy a tradicionális magyar konyhahívők szemében eretnekségnek számít, és a meggyen kívül nincs is benne sok minden, de finom. Nem ez lesz az emblematikus fogás, ez egy meggyleves, ennyi.

Mk5

Sokkal több eséllyel pályázik erre a címre a házi pesztós és kecskeordás (tejsavóból készülő sajtféleség) lepény. A pesztó 17-féle fűszernövényből készült, a turbolyát, a medvehagymát és a sóskát sikerült megjegyeznünk az összetevők közül.

Mk7

A lepényre egyébként egy csomó más feltét is kerülhet, akár egy pizzára. Itt van egy kalóriadúsabb, mangalicakolbászos változat:

Mk4

A paradicsomos zöldbabbal tálalt mangalicacsászár tökéletes. Ez valószínűleg az új séf, a balatonhenyei farmon töltött rövid, de teljes élet, vagy a hozzáértés érdeme együtt.

A köretek is izgalmasak, sült krumpli és rizs helyett cukkini, sült paprika-saláta vagy sóban sült zöldségek kísérik a húsokat. A kínálat persze minden nap változik. A szezon slágere, úgy tűnik, a „Ronda és finom” nevű mangalicaszívből és – májból készült fogás, és ha szerencséd van, amikor ott jársz, mangalica- vagy bárányburgerrel is tudnak szolgálni.

Mk8

A desszerthez pedig csak annyit lehet hozzáfűzni, hogy eszméletlen finom volt.

Mk9

Ha fontos neked, hogy milyen alapanyagokból készül az étel, és szereted a közvetlen kiszolgálást, mindenképp tegyél egy próbát a Malackrumplival. Azon kevés helyek közé tartozik a régióban, ahol a vegák és a tejérzékenyek sem halnak éhen, az árakkal sem szálltak el (egy főétel kijön 2500 Ft-ból). Ha szombaton érkezel ebédre, az ökopiacon is körülnézhetsz.

Nem érdemes kihagyni.

Malackrumpli 

Balatonfüred, Széchenyi u. 28. (A kempingtől jobra Tihany felé. Térképért kattints ide!)
06 20 619 8074

Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

2016. augusztus 11. 15:00 - I love Balaton
Elmarad az I love Balaton Öbölátúszás

Az időjárás ismét közbeszólt


I love Balaton Öbölátúszás – Már csak 300 úszó tud nevezni

Vasárnap kipipálhatsz egy újabb kihívást, ha időben nevezel!


I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

2016. augusztus 9. 09:06 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Felszabadult férőhelyek

Most vasárnap egyelőre úgy tűnik, lesz verseny!


I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

2016. augusztus 5. 11:30 - I love Balaton
I love Balaton Öbölátúszás – Halasztanunk kell!

Új időpont – Augusztus 14., vasárnap


A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

2016. augusztus 4. 13:50 - I love Balaton
A 3800 méteres távra már csak 200 helyünk van

A 800 és 1500 méteres távokra betelt a nevezés.


800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

2016. augusztus 4. 10:52 - I love Balaton
800 méteren és 1500 méteren BETELT a nevezés

3800 méteren is korlátozott számban lehet nevezni.


Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

2016. augusztus 4. 07:50 - I love Balaton
Meglepetéssel készülünk az összes indulónknak!

Hogy mivel? Kattints a részletekért.