Borajánlónk a balatoni nyaralásra

484


A nyaralásokról nem hiányozhatnak a különleges borok!

A Balaton környéke telis-tele van remek borászatokkal, de ha a nyaralás során nincs kedved pincészeteket járni, akár előre gondolkodva is berendelhetsz néhány finomságot a pihenés napjaira.

3 hazai bor, amivel feldobhatod a nyaralásokat

Csendes Dűlő Kéknyelű

A Csendes Dűlő Szőlőbirtok az Örsi-hegy felső részén található, a nagyjából 3,5 hektáros szőlőültetvényt már csaknem fél évszázada gondozzák tulajdonosai. Ez idő alatt a Birtok számos ínycsiklandó borkülönlegességgel kényeztette már látogatóit. Boraik közül jelenlegi egyik kedvencünk a Kéknyelű.

A Kéknyelűben jól kiérződnek a talaj ásványos aromái, ami miatt vagy valakinek rögtön a kedvence lesz, vagy éppen ezért nem szereti. A vélemények erről a borról megosztóak, viszont egy kóstolást mindenképp megér. Az ásványo íz nem túl tolakodó, mellette pedig ott érezhetünk egy kis mandula aromát is. Tökéletes a forró nyári éjszakákra.

Bolyki Cabernet Franc

A Bolyki Cabernet Franc egy finom, száraz vörösbor, igazán különleges aromaélménnyel. Benne érezhetjük a kakaópor és az étcsoki bódító illatát, miközben ízvilága meggyes, fűszeres, kávés-szedres aromát hordoz.
A Bolyki Cabernet Franc egy rendkívül izgalmas, ínyenc borkülönlegesség. Bár a Bolyki Pincészet nem a  Balatonhoz, hanem Egerhez fűződik, ha előre szeretnél gondoskodni nyaralásod alatt az igényes borellátásról, ezt a finomságot akár online is megrendelheted.

Frikker Hárslevelű 

Ha az édes borokat részesíted előnyben, a Frikker pincészet Hárslevelű fehérborát imádni fogod. Ez a rendkívül könnyű, illatos bor igazán fiatalos aromával remekül passzol a nyári hangulathoz. Érdekessége, hogy bár a pincészet tulajdonosa, Frikker László annak ellenére, hogy nem szereti az édes borokat, kedvenceként jelölte meg ezt a különleges Hárslevelűt. Így tehát, még ha nem is kifejezetten vagy rajongója az édes boroknak is érdemes megkóstolnod ezt a Frikker különlegességet.