Jobb sportteljesítmény ginzenggel

403

A sport, legyen szó úszásról, futásról, vagy bármely egyéb sporttevékenységről nélkülözhetetlen a jó egészségi állapot fenntartásához.

A rendszeres sportolást azonban nem egyszerű elkezdeni, az ember könnyen azon kaphatja magát, hogy hamarabb kifárad, mint ahogyan azt gondolta volna, a túl korai kimerülés pedig nagyon könnyen kedvét tudja szegni a friss sportolóknak.

Mit lehet ezellen tenni?

A kiegyensúlyozott, változatos, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezés és a megfelelő mennyiségű, bőséges folyadékfogyasztás sokat javíthat állóképességünkön már a sportolás kezdeti szakaszában is. Emellett azonban speciális vitaminokkal, gyógynövényekkel is sokat tehetünk annak érdekében, hogy koncentrációnk és energiaszintünk is javuljon, így eredményesebben és jobb eséllyel vágjunk bele új sportokba. Az egyik ilyen népszerű gyógynövény, mely segítségünkre lehet e területen, nem más, mint a ginzeng.

A gizneng sportteljesítményre gyakorolt pozitív hatásait az elmúlt években már számos vizsgálattal bizonyították. A gyógynövény jótékony hatásainak eredete abban rejlik, hogy az értékes gyógynövényi hatóanyagok eredményesen javítják a vér oxigénszállító képességét, így a szervezet gyorsabban tudja az agyba és a használatban lévő izomzatba juttatni az oxigéndús vért, mely fokozza az agyi is a fizikai teljesítményt egyaránt.

Ahhoz, hogy az izmok minél hosszabb ideig legyenek terhelhetők, nagy szükség van a folyamatos oxigén ellátottságra. A megfelelő mennyiségű oxigénnel az izom anyagcseréje, energiatermelése kedvezőbb lesz, így az aerob izommunka hatékonyabbá válik: az izmok lassabban merülnek ki, tovább élvezhetjük a sport örömét.

Emellett a jó oxigénellátottság kedvezően hat a pulzusra is, aminek kontrollálására a futás, biciklizés és nem utolsó sorban az úszás során is fokozottan szükség van.

A ginzeng fogyasztása ampulla, tea, vagy a legegyszerűbben ginseng kapszula révén kivitelezhető.

Ha most kezdesz bele a sportolásba, vagy már évek óta sportolsz, a ginzeng jótékony hatásait mindenképp érdemes kiaknáznod. A pozitív hatásokhoz kúraszerű alkalmazásra van szükség, mely során 4-5 hetente 1-1 hét szünetet kell tartani.